Wat biedt KiesKundig

Kieskundig Info
Kieskundig Info
Kieskundig Info
Kieskundig Info

Zorginstellingen voor zorgafhankelijke cliënten
Zorginstellingen moeten voldoen aan de Richtlijn Mondzorg voor Zorgafhankelijke cliënten welke de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft op gesteld. Vanuit mijn passie voor de ‘gezonde mond’ geef ik opleidingstrajecten voor medewerkers binnen zorginstellingen, om een goede mondverzorging voor alle bewoners te kunnen realiseren. Een mooie laagdrempelige training die direct in de praktijk toepasbaar is. Door het management van de zorginstelling te betrekken bij het opleidingstraject kan ik een goede implementatie en borging van de mondverzorging realiseren binnen de instelling.

Niet instellingsgebonden / thuiszorg:
Tegenwoordig blijven mensen langer thuis wonen. Voor thuiszorgorganisaties is het daarom ook van belang de eisen van de Inspectie te volgen. KiesKundig kan met en informatieavond of een uitgebreider trainingstraject uw medewerkers adviseren en scholen.

Opleidingsinstituten
Vanuit mijn expertise geef ik regelmatig gastlessen bij diverse onderwijsinstanties en opleidingen. Dit varieert van lessen over mondverzorging bij zorgafhankelijke cliënten tot het ontstaan en behandelen van tandvleesproblemen. Voor ROC’s verzorg ik gastlessen over mondverzorging voor zorgafhankelijke cliënten. Ik kom in overleg op locatie en op de onderling afgesproken uren. Wilt u over andere tandheelkundige onderwerpen wat meer diepgang in uw lessen, dan ben ik bereid mijn kennis hiervoor in te zetten middels een gastles. Op basisscholen vertel ik graag over de tandarts en het belang van goed poetsen en goede voeding.

Kinderen
De kindergebitten gaan helaas weer achteruit. Door de vele suikers in onze voeding en te late preventie gaat er veel mis. Wilt u dat ik voor uw consultatiebureau, kinderdagverblijf of basisschool iets kom vertellen over mondverzorging bij kinderen dan verzorg ik graag een informatiebijeenkomst ‘op maat’. De kindergebitten zijn kwetsbaar, maar oh zo belangrijk. Zowel voor ouders/verzorgers als voor hulpverleners kan ik een leuke presentatie geven. Al naar gelang de onderwerpen die u besproken wilt.

Tandartspraktijken
Wilt u graag uw medewerkers zonder of met weing tandheelkundige achtergrond beter geschoold zien, (denkend aan herintreders, baliemedewerkers etc.) dan kunt u ook een beroep doen op KiesKundig. In overleg maak ik een training op maat.